Председник Вучић се обратио грађанима: Наша држава има доказе и гонићемо хладнокрвне убице Срба на КиМ!

AV

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се грађанима:

– Сагласили смо се око тога да је потревна деескалација и значајно већа улога КФОР-а, и Србија ће то увек подржати. Негирао сам неистине о највећем степену борбене готовости наших снага. Нисмо се сагласили око природе онога што се догодило на КиМ, посебно са оним везаним за косовски суверенитет – рекао је Вучић о дугом телефонском разговору са Блинкеном.

– Не интересује ме шта било ко на свету мисли о томе. Ми имамо доказе да је најмање једно, а могуће два лица буквално хладнокрво ликвидирани, када нису били ликвидирани у борби, него само рањени, били су у животи и предали се, а онда су са мале удаљености ликвидирани. Нисам желео да се сагласим да је то била било каква перфектна професионално урађена акција – рекао је Вучић.

О посетама

– Шеик Калед је син и принц престолонаследних Уједињених Емирата, оно што је до недавно био шеик Мухамед бин Зајед, тако да нека људи размисле о значају, а ја сам поносан што сам имао прилику да га угостим, као и премијера Мађарске Виктора Орбана – каже председник.

– За који дан идем да се на мене сручи сав бес поводом свега што се збивало, у Европску политичку заједницу, у Шпанију, а после тога, може да се десе да промене датум, Уједињених нација седница Савета безбедности, после тога идемо у Кину, на 3 или 4 дана, где ћемо потписати најважније уговоре. Можда ни Кина није значајна, ја мислим да је највећа и најважнија земља света, ви како хоћете. Можда некоме није важна – рекао је Вучић.

Председник Вучић је прилчао и о Милану Радоичићу.

– Милан Радоичић ће морати да се одазове на разговор. А шта ће бити, да ли ће га гонити или шта већ, то није питање за мене. Има процедура. Ако је неко мислио да ће он да бежи и да се крије неће. Ја не мислим да неко има право да било кога убије, а за то ће морати нека питања да се поставе. Знам сигурно да полиција мора да прикупи одређене информације, затим долази Тужилац, и онда он доноси одлуку да ли ће бити оптужни акт или не – рекао је Вучић.

Председник је остакао да држава има доказе да су Срби хладнорвно убијени.

– Можете ви да мислите шта год, али ми имамо доказе. Гонићемо хладнокрвне убице наших људи на КиМ. Добра ствар је што НАТО шаље додатне трупе, мање ће Курти да дивља – додао је председник.

О изборима

– Прво су рекли да не смем на изборе, јер су забранили Американци. Дан после тога су рекли биће на пролеће или на лето. Када смо рекли да ћемо им испунити услове, они неће на изборе. Тражили су изборе, добили су изборе, нека се спремају – рекао је председник Србије.

Он је објаснио да је одлука о изборима донета због грађана Србије.

– Траба нам чист мандат. Ми смо то урадили због људи. Да се зна да ли ће Србија да буде колонија или ће водити самосталну и независну политику – истакао је председник.

Обраћање председника Србије уследило је након данашњег састанка са премијером Мађарске Виктором Орбаном и престолонаследником Абу Дабија шеиком Каледом бин Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs