Председник Вучић у Шапцу: Морам да молим за уговор од децембра…

Vežbe

Председник Вучић је у обиласку Речне флотиле у Шапцу.

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је обуци јединица Речне флотиле и обићи тактичко-технички збор средстава наоружања и војне опреме Копнене војске у војном комплексу „Мачвански партизански одред“ у Шапцу.
Вежби је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић. Убрзо након доласка, председник је обавестио своје пратиоце на Инстаграму да је стигао у Шабац.

 

 

Данас сам на обуци јединица Речне флотиле и тактичко-техничком збору средстава наоружања и војне опреме Копнене војске у војном комплексу „Мачвански партизански одред“ у Шапцу – поручио је председник Србије

Присутан је био и генерал Милосав Симовић, командант копнене Војске Србије.

Честитка председника Вучића

Вучић је претходно честитао свим припадницима Копнене војске 16. новембар – Дан Копнене војске.
Прослављајући 107. годишњицу постојања Копнене војске, као припадници вида Војске Србије са најдужом традицијом, упркос сложеним условима у којима радите, ваше јединице су у овој години реализовале бројне постављене задатке, постигле запажене резултате у обуци и оспособљавању и успеле да одрже захтевани ниво оперативне способности – наводи се у честитки.

У честитки се наводи да је Копнена војска са успехом, без обзира на бројне изазове и провокације, успела да на најпрофесионалнији начин служећи отаџбини обезбеди мир и стабилност на југу Србије, а посебно одржи сигурном административну линију са КиМ, још једном показавши зашто је један од најзначајнијих фактора савремене војне организације.
Вучић је навео да и да држављани Србије могу бити мирни, јер је Војска Србије уз њих ма где се они налазили.

– Честитам вам празник, уверен да ћете и у наредном периоду, уз модернизацију и осавремењивање јединица свога вида, наставити да професионално и квалитетно испуњавате постављене задатке – наводи се у честитки председника Вучића.

 

Обраћање председника Вучића

Председник Србије навео је да се последњих година улаже никад више у војску и модернизацију војне опреме.

– Наша највећа снага јесу људи – рекао је Вучић.

Одлазак у Москву

– Идем у Москву 24., са председником Путином имам састанак 25. Пратимо каок су постигли договоре око гаса, спремамо се свакодневно за тај састанак. Много наде полажем у тај сусрет и велику трему имам без обзира што ми није ни први, ни трећи – рекао је председник.

Он каже да Србија данас део струје добија преко гаса.

– Морам да молим за уговор од децембра јер ћемо у међувремену да потрошимо још гаса. То је много важан састанак за нас.

Разговори у Бриселу

Вучић је, на питање шта очекује од разговора у Бриселу, да ли ће они донети помак у дијалогу, рекао је да је Београд увек спреман на разговор, и да су разговори увек бољи него када се не разговара.

– Имајући у виду острашћеност албанских лидера не можете ништа да очекујете – подвукао је он.

Позив ЕУ да се поштује договорено он је оценио добром, рационалном и разумном поруком.

Међутим, констатује да недостају конкретна акција.

– То је важна порука посебно поводом формирања ЗСО – оценио је он.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs