Председник општине Кула поднео оставку

Damjan Miljanić

Председник општине Кула Дамјан Миљанић поднео је оставку на своју функцију, те ће у Кули бити расписани локални избори у априлу, заједно са републичким.

– Последњи избори у Кули одржани су 16. децембра 2018. године, тако да су избори ове године требали да буду одржани у новембру, најкасније у децембру ове године. Пошто је референдум одржан у јануару, те нам следе априлски избори, потпуно је разумно да спојимо изборе, који ће се сада одржати у априлу- истиче Миљанић.

Даља процедура, каже Миљанић, иде тако да се расписују локални избори за 3. април, а Влада Србије именује привремени орган који ће руководити општином до окончања изборног процеса.

– Редовна, законска процедура је да Влада Републике Србије уводи привремени орган, након моје оставке, коју сам већ поднео- каже Миљанић. – Привремени орган када се изгласа обавља функције председника општине и скупштине, која се такође распушта до избора. Влада након 30 дана уводи привремени орган, а затим има још рок од 10, 15 дана да примени одлуку. То су неки законски рокови који морају да се испоштују.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије