Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао радове у Оџачкој општини

odzaci

На територији општине Оџаци у току је прва фаза санације улица у осам насељених места, а радове је обишао председник Покрајинске владе Игор Мировић.

-Обишао сам радове на реконструкцији 34 улице у свим насељеним местима на територији општине Оџаци, од Српског Милетића па до Лалића, и ево верујем у две фазе да ћемо успети да реконструишемо – изјавио је том приликом Игор Мировић, и додао да је у питању 10 километара локалних саобраћајница, локалних улица у 8 насељених места, а да ће се њиховом реконструкцијом значајно побољшати услови за живот и рад грађана у општини Оџаци.

Општина Оџаци, за извођење ових радова, добила је износ од 100 милиона динара у овој година од Управе за капитална улагања Аутономне Покрајине Војводине.

Друга фаза санације, којом би се реализовао пројекат у целости, требало би да се реализује у наредној години, а вредност друге фазе износи око 140 милиона динара.

Завршетком друге фазе, извршила би се комплетна санација у 34 улице Оџачке општине, чиме би се битно допринело побољшању квалитета путне мреже, а самим тим и побољшању услова живота грађана ове општине.

Такође, приликом обиласка радова на санацији путне мреже, председник Покрајинске владе обишао је и недавно реконструисано кошаркашко игралиште у Оџацима.

-Имали смо веома добру сарадњу са општином, интервенисали смо и инвестирали у важне заједничке пројекте. Симболично смо се окупили овде на спортском терену, у једном од најлепших крајева у општини Оџаци, у једном мирном кварту, где смо за мање од 2 милиона динара реконструисали терен, где ће деца такође имати много боље услове за спорт – изјавио је Игор Мировић.

За намену реконструкције, односно постављања нове подлоге, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, одобрио је средства у износу од 1,9 милиона динара, док је учешће општине Оџаци износило 220 хиљада динара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs