Представници КК „Душан Станичков“ на Међународном карате семинару

Karate

Протеклог викенда, Аранђеловац је био домаћин Међународног карате семинара, који се одржао у организацији карате клуба „Књаз“. Семинар је отворио амбасадор Јапана у Србији, Кацумата Такахико, а водила га је Роксанда Атанасов, бивша светска шампионка, уз асистенцију Јоване Прековић, двоструке европске, светске и олимпијске шампионке.

Семинар је окупио око стотињак тренера и такмичара из Србије, Македоније, Бугарске и Црне Горе. Испред Карате клуба „Душан Станичков“, семинару су присуствовала два тренера – Тамара и Борислав Лакићевић, као и двоје такмичара, Милан Радмиловић и Бојана Лакићевић.

Сестре Сомеyа Каyао, светска првакиња и капитен женске репрезентације Јапана, као и Маyуми, учесница Олимпијских игара, биле су специјалне гошће семинара, одржале су један тренинг, а кроз сам тренинг учесници су могли да осете један део њихове културе и традиције. Максимално су успеле да дочарају сву лепоту и енергију каратеа, спорта који води порекло из њихове земље.

Како би цела прича била употпуњена и заокружена, семинар је обогатио и џудиста Драган Атанасов, носилац црног појаса 10 дан, директор Џудо савеза Србије, који је несебично пренео своје знање из џудоа.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови: