Представници Националног савета Буњеваца на пријему код градоначелника Сомбора

Savet

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, уприличио је пријем за представнике Националног савета буњевачке националне мањине, председницу Савета др Сузану Кујунџић Остојић, те члана Савета, а уједно и председника Удружења грађана „Буњевачко коло“, Дејана Парчетића.

Како је Сомбор други по бројности град у коме живе припадници буњевачке националне заједнице, Буњевачки национални савет одлучио је да овом приликом искаже захвалност на веома доброј и богатој вишегодишњој сарадњи Буњевачког националног савета и Града Сомбора, те су изразили наду да ће се досадашњи вид сарадње наставити узлазном линијом.

Градоначелник Ратковић је поручио да ће локална самоуправа наставити са подршком раду и очувању националног идентитета буњевачке заједнице на простору Града Сомбора, истичући добру сарадњу како са Националним саветом буњевачке националне мањине, тако и са буњевачким организацијама у Сомбору.

Председница Савета др Кујунџић Остојић истакла је да ове године Национални савет обележава 20 година постојања и чувања идентитета, традиције и културе Буњеваца, те су исказали намеру да овај јубилеј обележе и у Сомбору. Током састанка било речи и о предстојећим пројектима и подршци у раду који су остварили захваљујући доброј сарадњи са државним органима, као и међународним институцијама које штите права националних мањина.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs