Представљена онлајн библиотека са информацијама за креативне индустрије

Edukacija Županija

У Великој сали зграде Жупаније у Сомбору, представљен је пројекат „CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA“ („Улога креативних индустрија у новој урбаној привреди у Дунавском региону“, акроним ЦИНЕМА).

У склопу овог пројекта, пројектни партнери су развили 20 алата за креативну ревитализацију урбаних простора, а као један вид подршке креативним индустријама, Град Сомбор је успоставио онлајн библиотеку са финансијским и правним информацијама које могу бити од користи креативним индустријама. Библиотека садржи и информације о едукацијама и тренинзима, слободна је за коришћење и доступна ОВДЕ.

Пројектни конзорцијум пројекта „ЦИНЕМА“ чине 22 партнера и то: локалне самоуправе, привредне коморе, организације цивилног сектора и образовне институције из Немачке, Аустрије, Словеније, Словачке, Србије, Румуније, Бугарске и Молдавије. Из Србије у овом пројекту учествују Град Сомбор и Регионална развојна агенција Бачка као пуноправни партнери и Град Нови Сад као придружени партнер.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs