Представљен извештај Савета Локалног партнерства за запошљавање за 2021. годину

Damjan Miljanić

На недавно одржаној седници Савета Локалног партнерства за запошљавање представљен је извештај Локалног акционог плана за запошљавање за 2021. годину и радна верзија ЛАП-а за 2022. годину. Извештај је представио Милош Данилов, шеф Канцеларије за локални економски развој општине Кула, који је при том навео да је кроз меру Јавних радова ангажовано 30 особа са евиденције НСЗ на период од 5 месеци, 10 незапослених особа са евиденције НСЗ је отворило предузетничку радњу и добило бесповратни грант у износу од 250.000 динара, а 12 младих особа похађа програм стручне праксе који се завршава током 2022. године. Такође кроз СЕЕД степ 3 програм Новосадског хуманитарног центра, започета је реализација акредитације специјалистичког програма за техничара за обновљиве изворе енергије у Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“ из Куле, као и сарадња између општине Кула, Новосадског хуманитарног центра и Локалне акционе групе „Срце Бачке“ на формирању Центра за компетенције у хортикултури, који би служио као едукативни центар у коме би грађани могли добити неопходну помоћ и обуку из ове области.

Тренутно се у Кули спроводе два пројекта које финансира Европска унија, а тичу се запошљавања. Први пројекат носи назив „Активни инклузивни сервис Кула – АктИС“ и у оквиру је програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији’’, чији је циљ побољшање услова живота младих који излазе из хранитељске породице, сродничког смештаја или институција за смештај, особа са инвалидитетом и жена жртава насиља у општини Кула, кроз обезбеђивање адекватних решења за становање и запошљавање допуњених иновативним мерама активне инклузије. Други пројекат је „Иницијатива за инклузију Фаза 3“, који финансира ГИЗ – Немачка техничка помоћ, а у оквиру програма Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији.

Шеф Канцеларије за локални економски развој општине Куле најавио је наставак мера у 2022. години, којима ће се побољшати запосленост у овој општини.

Овом приликом председник општине Дамјан Миљанић је напоменуо да је општина Кула добила признање од стране Националне службе за запошљавање за изузетан допринос у запошљавању у 2021. години и спровођењу планираних мера кроз Локални акциони план.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs