Предстојећи “Сомборица фест” изазов за тамбураше

Somborica fest

Две класе младих тамбураша у Музичкој школи “Петар Коњовић” у Сомбору, у одељењима у којима се изучава тамбура, још једном су доказали да је овај инструмент више од традиционалног. На тамбури се могу свирати и неки од највећих музичких хитова, али овај инструмент ипак најлепше звучи када се на њему свирају староградске песме.

“Људи који знају за тамбуру и који су са ових простора одмах тамбуру повезују са Јаником (Балажом), али данас млади тамбураши свирају и лаку класику на тамбурама. Има много песама које су компоноване о Сомбору, ја имам неку збирку у којој има око петнаест песама о нашем граду”, каже Ђура Парчетић,наставник тамбуре у Музичкој школи “Петар Коњовић” у Сомбору.

Да је тамбура добила своје заслужено место и популарност код младхих, говори и то да се у Сомбору одржава и фестивал тамбурашке музике и тамбурашких оркестара “Сомборица фест ” .

“Прошле године смо организовали први фестивал, поставили смо стандарде испод којих нећемо да идемо. Ове године фестивал ће трајати два дана, први дан су радионице, други дан су концерти”, рекао је Саша Милић, менаџер “Сомборица феста”.

Тамбурашки фестивал “Сомборица фест 2022” биће одржан у великој сали Хрватског дома 2. и 3. октобра са почетком у 20 сати, а улаз за све посетиоце је слободан.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs