Преко 200 изабраних дела на изложби 26. сликарске колоније „Елан 2021. године“

У оквиру 26. сликарске колоније „Елан 2021. године“, на платоу испред зграде Жупаније у суботу, 21. августа, организована је традиционална ретроспективна изложба, на којој су посетиоци могли да виде преко 200 изабраних дела, која су настајала током свих Еланових колонија у Сомбору.

Изложбу је званично отворила заменица градоначелника Љиљана Тица.

  • Захваљујући очигледно добро осмишљеној идеји Колоније, која живи, ево већ двадесет шест година, Казнено-поправни завод Сомбор, у оквиру кога егзистира богата Еланова ризница слика насталих у протеклом периду, поставио је пред наше госте и суграђане изложбу уметничких дела која на овај начин постају доступна широј јавности и тако обогаћују културну и туристичку понуду нашег Града, али и разбијају предрасуде и стереотипе о затворима и затвореницима, поручила је заменица градоначелника Тица.

Дејан Царевић, директор Управе за извршење кривичних санкција у Министарству правде, истакао је да је ова манифестација успешна, добра и веома потребна систему и људима, што потврђује њено трајање које је дуже од четврт века.

Изложбу је посетила и републичка посланица Невена Вујадиновић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs