Преко 3.000 ревакцинисаних у општини Апатин

Као и претходних недеља, из Дома здравља Апатин и овог уторка смо добили информације о томе како тече борба са вирусом који је пре нешто више од годину дана захватио цео свет. 

  • Број грађана који се у претходних недељу дана јављао на преглед се на дневном нивоу кретао од 20 до 25, од којих је позитиван налаз на вирус Ковид 19 имало њих 10 до 15. Тренутно у нашој општини имамо 195 активних позитивних на Ковид 19, што је за 20 више у односу на претходну недељу, рекла је помоћница директора Дома здравља Апатин Бранка Бајић.

Враћање у стање каквог се сећамо пре пандемије се неће догодити док се не стекне потпуна имунизација на вирус. Најкраћи пут до тог циља је имунизација грађана. Општина Апатин има тренутно 3.198 ревакцинисана грађана, а у току су пријаве за масовну имунизацију која од следеће недеље треба да крене и по селима апатинске општине.

  • Тренутно су у току пријаве у свим Месним заједницама по селима, а Апатинци могу да се пријаве у Дому здравља, код изабраног лекара или у Општинској управи. Жеља нам је да изађемо у сусрет свим мештанима апатинских села који из било ког разлога до сада нису били у могућности или да се пријаве за вакцинацију или да дођу до Апатина. По прикупљању пријава саопштићемо време и место где ће се вршити вакцинација кинеском вакцином ,,Синофарм“, поручила је Бранка Бајић

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.