Преко 6.000 преминулих од последица заразе короном! Континуитет у имунизацији неопходан

У Србији је до сада коронавирус потврђен код 667.937‬ особа, а од последица заразе преминуло је 6.058 оболелих. На болничком лечењу je 6.512 пацијената, од којих је 219 на респиратору, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњем пресеку, битку са ковидом изгубила су 32 пацијента. Потврђено је 2.965 нових случајева заразе од 15.562 тестирана узорка. Директорка Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ Верица Јовановић навела је за РТС да коронавирус не бира жртве, и да је потребан континуитет у вакцинацији.

  • Мање је првих прегледа у ковид амбулантама, и више отпуста него пријема на болничко лечење, као и новооткривених случајева. Али ковид 19, нажалост, свакодневно показује да не бира своје жртве – бебе, деца, труднице, млади, стари, хронични болесници или потпуно здрави људи, навела је Јовановићева.

Када су у питању нове мутације, објашњава да оне прате повећан број заражених које затим погодују мутацији вируса, а то се затим приказују кроз теже клиничке манифестације. 

Примарно је, истиче, да се заустави ширење вируса и да се смањи број заражених. Због тога је битна имунизација.

  • Веома смо задовољни досадашњим процесом имунизације, али је битан континуирани рад. Апелујем на све оне који нису били у прилици до сада да се вакцинишу одмах, јер поред себе тако штите и друге који можда не могу да се вакцинишу, рекла је директорка Института „Батут“.

Истраживање Дома здравља Крагујевац показало да је осам пута мања вероватноћа да се разболите ако сте вакцинисани.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs