Прелепа српска села коначно добијају свој прозор у свет: Почела обећана реконструкција пута који ће повезати Хрту, Јагњило и Брајковац

Rekonstrukcija puta

Није потребно два пута поновити колико су мештанима удаљених села важни путеви, како би могли на својој дедовини да остану, живе и раде. Недуго пошто је председник Србије Александар Вучић у Прибоју дао обећање, почела је реконструкција пута Хрта-Јагњило- Брајковац у МЗ Мијане у Пријепољу.

– Председник је обећао да ће помоћи и то учинио. Очекујемо пуштање још неких налога – Сопотница, Водена пољана, Сељашница да се заврши. Увек ћемо тражити путеви да се раде јер је то оно што нас повезује и предуслов за развој пољопривреде, туризма и свих других области – истиче Драго Попадић, председник општине Пријепоље.

Пројектом је предвиђено асфалтирање пута у ширини од три метра са ископом одводних канала и прочишћавањем постојећих пропуста.

– Укупна вредност посла је 60 милиона динара. Средства је обезбедила Влада Републике Србије преко ЈП Путеви Србије и ми се надамо да ћемо радове извести најкасније за два месеца- објашњава Ален Мушановић, руководилац одржавања АД Путеви Ужице.

Реч је о важном путном правцу јер ће повезати села али и проширити туристичку понуду овог краја.

-Ту имамо Камену Гору као центар развоја туризма, Стећке у Хртима, Петњу недалеко одавде. Остаје нам километар и триста метара да спојимо ова села са Каменом Гором, ако нам држава не помогне, а знам да хоће, ми ћемо овај путни правац спојити општинским средствима и вратити живот овим селима. Многи ће рећи да су села пуста и да нема људи, али увек могу људи да се врате, сматра Драго Попадић, председник општине Пријепоље.

Председник Попадић састао се са мештанима Хрта и Брајковца где је обећао да ће до краја следеће године свака месна заједница заједница у Пријепољу добити бар 500 нових метара асфалта, што су мештани дочекали са радошћу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs