Премијерка Ана Брнабић у Спомен-парку Јајинци: Притисци на Србију једнаки лицемерју великих сила које нас притискају

Ana Brnabić

Премијерка Ана Брнабић рекла је да су „изазови са којима се наша Србија данас суочава страховити, живимо у времену које је најтеже у претходне две деценије, од 1999. године“, када су у „случају Србије брутално погажени принципи Повеље Уједињених нација“.

„Гажење повеље Уједињених нација и принципа међународног права у случају Србије и тада је било потпуно јасно свима који су желели да виде и разумеју отворило је Пандориму кутију а селективно тумачење принципа медјународног права довели су свет до овога где смо данас“, рекла је данас Брнабић, на обележавању Дана сећања на страдање Срба, Рома и Јевреја, у Спомен-парку Јајинци, у Београду.

Она је нагласила да је „зато притисак који данас Србија трпи директно сразмеран степену лицемерја великих сила које нас притискају“.

Према њеним речима, „савест Србије је мирна јер никог не угрожава, поштујемо принципе медјународног права и не тумачимо их од случаја до случаја, немамо двостуке аршине“.

„Ми не гледамо у тудје двориште, никоме не радимо иза ледја и помажемо свима којима можемо. Привржени смо миру и регионалној сарадњи, о чему иницијартива ‘Отворени Балкан’ најбоље сведочи“, нагласила је Брнабић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.