Премијерка Брнабић: Годину приводимо крају као победници

Brnabić

Она каже да ће ова година остати запамћена у историји Србије као година у којој се градило 10 аутопутева и брзих саобраћајница у једном тренутку.
Председница Владе Србије и повереница Српске напредне странке за Београд Ана Брнабић изјавила је данас да је 2021. година била је тешка и пуна изазова, али да је приводимо крају као победници.

– Имамо феноменалне резултате на које сам изузетно поносна као председница владе и као цланица СНС која је стожер свега што се ради у Србији – истакла је на Брнабићева присуствујући акцији новогодишње поделе пакетића у Спорстком центру Бањица, коју је организовала СНС за своје чланове и симпатизере.

Она каже да ће ова година остати запамћена у историји Србије као година у којој се градило 10 аутопутева и брзих саобраћајница у једном тренутку.
– Остаће упамћена и као година привредног раста и брзог опоравка у односу на 2020. годину коју је обележила пандемија корона вируса. Имаћемо раст већи од седам одсто, а просечна плата прећи ће 600 евра – навела је Брнабић.
Она је подсетила да је почетак ове године у Београду обележило отварање споменика Стефану Немањи 20. јануара, а на крају године почела је изградња метроа.

Премијерка је истакла да је у престоници покренут и један пројекат од великог значаја за културу.

– Слободан Јовановић је једном рекао да српски народ у свету може да се такмичи само као културна сила. Ми смо ове године усвојили мастер план у Београду за Факултет музичке уметности и после осам деценија, тај факултет који је изузетно важан и који је изнедрио великане српске музичке сцене, добиће своју зграду – нагласила је Брнабићева.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије