Приводе се крају радови на дивљој депонији у Дорослову

Divlja deponija Doroslovo

Члан Градског већа за област заштите животне средине, Слободан Станић, заједно са начелником Одељења пољопривреде и заштите животне средине, Владимиром Катанићем, обишао је локацију у насељеном месту Дорослово, где су у току завршни радови на рашчишћавању дивље депоније и санацији државног пољопривредног земљишта на површини од око 4 хектара.

Радове на рашчишћавању и одношењу отпада са дивље депоније врши ЈКП „Чистоћа“, а следи ископ канала и поставка три табле на којима ће бити назначена забрана бацања смећа. У плану је и да се у наредној фази ревитализације ова локација пошуми са 1000 садница једногодишњег багрема.

Са пројектом „Израда санацијских мера са уклањањем преосталог донетог отпада на дивљој депонији у Дорослову“ Град је конкурисао код Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине током 2021. године, где су одобрена средства у износу од 2.500.000,00 динара, уз суфинансирање Града Сомбора са 500.000,00 динара.

Слободан Станић овом приликом апеловао је на суграђане да за одлагање отпада користе услуге ЈКП „Чистоћа“ и да не стварају дивље депоније које су опасност како за здравље људи, тако и за животињски и биљни свет. Пољочуварска служба наставиће учестало да контролише овај терен, а постављена је и камера која врши стални видеонадзор рашчишћене локације.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs