Привредна комора Србије формира специјализовани тим због кризе у Украјини

комора
Привредна комора Србије формирала је специјализовани кризни тим и отворила кризни кол центар за хитно решавање проблема привредника и економских последица, узрокованих кризом у Украјини.

Чадеж је захвалио председнику Србије Александру Вучићу који је позвао представнике привреде и компанија да у понедељак, 28. фебруара, разговарају о тренутној ситуацији и ономе што можемо да урадимо – да направимо заједнички кризни штаб, заједнички тим који ће пратити предстојеће догађаје и помоћи компанијама које морају да купе, плате, извезу или увезу робу из региона обухваћеног кризом, али и свима другима на које ће се та криза одразити.

“Вечерашње обраћање пред више од 250 лидера српског предузетништва чини ме одговорним да асоцијација српске привреде буде од помоћи, не само вама који извозите на тржиште Украјине, него и осталим компанијама које неће бити поштеђене утицаја ове кризе, како директних тако и индиректних – економских импликација које ће тек доћи. О томе сведоче цене енергената које су само током данашњег дана порасле више од 40 одсто и отварање многих других питања о пословању”, рекао је председник ПКС.

Додао је да су са представницима привредних комора Аустрије, Немачке, Луксембурга, те председником Еврокоморе данас договорили одржавање кризних телефонских разговора сваког јутра како бисмо најефикасније налазили решења за подршку нашим комапнијама.

Председник ПКС проглашавајући најбољег ЕY брзорастућег предузетника године – Quantox technology – Вук Поповић и Филип Караичић, поручио је да храброст долази од људи који послују, стварају, раде, од њихове истрајности, креативности, њиховог лидерства којим показују да и у најтежим временима могу да изнесу и своје идеје и своје послове.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије