Пригревчани поражени у дербију 19. кола Друге лиге Север

СЛАВИЈА (Нови Сад) – ПИK ПРИГРЕВИЦА 25:22 (13:12)

Захуктала млада екипа Рукометног клуба ПИK Пригревица након серије од седам узастопних победа доживела је неуспех у дербију 19. кола Друге лиге Север против Славије који је одигран синоћ у Новом Саду. Пригревчани су поражени, али нису разочарали, или је можда прецизније рећи имали су своје шансе које нису искористили и на крају су морали да се помире са непобитном чињеницом да су бодови остали у покрајинској престоници.

Након неизвесне борбе током првих 30 минута, где су Пригревчани у већем дела били бољи тим, што нису успели да искористе и већ у том делу сусрета стекну велику и можда недостижну предност, на одмор се отишло са предношћу домаћина од једног гола. Kако се игра одвијала током првог полувремена чинило се да ће изабраници тренера Милке Никшић достићи предност Славије, па чак и престићи јер су играли храбро и ни једног момента нису респектовали лидера на табели. А онда на сцену ступа оно што квари целокупан српски спорт, а зове се суђење! 

Kључни моменат се догодио у 56. минуту код резултата 22:21 за Новосађане, судијски пар Бранко Радуловић и Милан Тодоровић из Врбаса “превиђају” кораке домаћих играча који постижу погодак, а исту грешку, на штету Пригревчана, чине још три пута и то у тренуцима када се одлучује победник. Несхватљиво је да се један такав дерби повери неискусним делиоцима правде, јер у Другој лиги Север има више од пола тимова који играју испод квалитета ранга у коме се налезе, па су то уједно праве прилике да судије вежбају и стичу знање и искуство за оне много квалитетније утакмице. Њихови превиди уништили су једногодишњи рад клуба који ствара младе и талентоване играче, па се понекад оправдано питамо за кога тренирају спортисти, да ли за то да им право на победу узму судије, или је интерес свих нас да се поврати некадашњи углед овог спорта.

Рукометаши ПИK Пригревице су разочарани са оним што су доживели, али из клуба стиже порука да ће се и поред свега часно и поштено борити до краја првенства. Они тренутно заузимају треће место на табели са два бода мање од водеће Славије, а у наредном колу дочекују Сенту и за очекивати је да увећају свој бодовни салдо. Иначе, у дербију су скоро сви имали приближно исти учинак са пет голова истакао се Ћеран док су по гол мање постигли Kозловачки и А. Ђурасиновић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије