Припадник Војске Србије Иван Јеремић победио на такмичењу „Најбољи ратник“ у Охају

Ivan Jeremić

Припадник 72. бригаде за специјалне операције Војске Србије, водник прве класе Иван Јеремић, победник је такмичења „Најбољи ратник“, које је одржано у САД, у организацији Националне гарде Охаја, саопштило је Министарство одбране.

На овом регионалном такмичењу, које представља тест физичких способности и војничких знања и вештина, у бази „Џејмс А. Гарфилд“ у Равени, у америчкој савезној држави Охајо, снаге су одмерили најбољи војници из америчких држава Ајове, Висконсина, Илиноиса, Индијане, Минесоте, Мичигена и Охаја, као и представници Мађарске и Србије.

Они су се током пет напорних дана надметали у 12 захтевних дисциплина, које су, између осталог, обухватале познавање наоружања, гађање под стресом и на специјализованом полигону, преживљавање у води, маршеве под оптерећењем, навођење артиљеријске ватре и пружање прве помоћи.

Како се истиче у саопштењу, освајањем првог места у веома јакој конкуренцији, и притом са наоружањем и војном опремом, које се употребљавају у Оружаним снагама САД, водник Јеремић показао је да „припаднике Војске Србије красе највише војничке врлине, да су врхунски професионалци и да су у реализацији задатака упорни, дисциплиновани и посвећени“.

Било је ово прво учешће припадника Војске Србије на такмичењу „Најбољи ратник“ у САД, а реч је о само једној од бројних активности ВС и Националне гарде Охаја, у оквиру програма државног партнерства, које за циљ има подизање нивоа оперативних способности оружаних снага, јачање поверења и развој укупних односа Србије и САД, додаје се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs