Припадници Војске Србије на допунској обуци за управљање теренским возилима у мировним операцијама

Vojska Srbije

Припадници Војске Србије, који се припремају за дужности возача моторних возила у мировној операцији Уједињених нација у Либану, ове недеље пролазе допунску возачку обуку на специјализованом теренском полигону, саопштило је данас Министарство одбране.

Циљ обуке, која се реализује у Батаљону за обуку саобраћајне службе Војске Србије у Краљеву, јесте да војни возачи стекну вештине за безбедно управљање лаким теренским моторним возилима на тешко проходном терену и да савладају одржавање пратећих уређаја и система.

У првом делу оспособљавања, реализована је теоријска и обука у вожњи на јавним путевима, а сада је у току најзахтевнији део обуке – управљање возилом у теренским условима на полигону који је изграђен по стандардима Уједињених нација и на основу искустава припадника Војске Србије из мировних операција.

Савлађивањем захтевне шумске стазе и различитих природних и вештачких препрека на полигону, војни возачи овладавају техникама вожње и у најтежим ситуацијама, у којима су на испиту како њихове возачке способности тако и техничке могућности возила.

Вештине стечене у Батаљону за обуку саобраћајне службе биће им од непроцењиве користи у Либану, будући да ће, због природе задатака које наш контингент извршава у зони операције, често бити у прилици да моторним возилима управљају ван уређених путних комуникација.

Осим возача, допунску обуку за управљање теренским возилима пролазе и припадници Војске Србије који се у мировним операцијама ангажују на позицијама војних посматрача и штабних официра.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs