Пријава за додатних 20 евра почиње сутра! Ево како до нове помоћи државе

evri

Министар Мали је подсетио је да је за само три дана у новембру исплаћено више од 5,7 милиона грађана који су добили по 30 евра.
Министар финансија Синиша Мали најавио је да сутра, 15. новембра, почиње пријава грађана за 20 евра додатне новчане подршке државе, на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс и нагласио да за ту помоћ не треба да се пријављују сви грађани.

-Грађани који су се у мају пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра, као и корисници пензија, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција, не треба да се пријављују за 20 евра додатне помоћи државе, који ће им бити аутоматски исплаћена у децембру -рекао је Мали.

За три дана исплаћено више од 5,7 милиона грађана

Подсетио је да је за само три дана у новембру исплаћено више од 5,7 милиона грађана који су добили по 30 евра, саопштило је Министарство финансија.

Мали је нагласио да остали пунолетни држављани Србије са пребивалиштем на територији Републике Србије и важећом личном картом, који се претходно нису пријавили, а желе да добију допунску новчану помоћ у износу од 20 евра у динарској противвредности, као и они који су у међувремену стекли право на помоћ, било да су постали пунолетни или добили држављанство, пребивалиште и личну карту, могу да се пријаве на порталу Управе за трезор од 15. до 30. новембра.
Након уношења личних података биће им заведена пријава чији ће статус моћи да провере на наведеном порталу.

Након обраде пријаве, пријављени грађани ће износ допунске новчане помоћи моћи да подигну са свог или наменског рачуна -објаснио је министар финансија.

Трећи пакет подршке привреди и грађанима

Он је нагласио да је ова мера подршке наставак континуиране подршке грађанима у циљу смањења последица пандемије корона вируса, а која се додељује у оквиру трећег пакета подршке привреди и грађанима Србије.

-Држава је поново све своје обавезе испунила како је и обећано, без дана кашњења и још једном је показала да је српска економија стабилна, да имамо доволкјно новца и да грађани Србије могу да верују својој држави -навео је Мали.

Подсећајући да је прошле године спроведено још два пакета подршке привреди и грађанима Србије, министар финансија је рекао да су сва три пакета вредна укупно осам милијарди евра и да су ти пакети спасили српску привреду и помогли очувању животног стандарда грађана Србије.

-Три пакета подршке су директно утицала на повећање ликвидности привредних субјеката и олакшала им пословање. Истовремено, кроз директна давања становништву подстакнута је домаћа тражња, чиме се индиректно утиче на економску активност – истакао је министар.

Он је подсетио и да наши најстарији суграђани могу да очекују још по 20.000 динара у фебруару наредне године, што је предвиђено и буџетом за 2022. годину.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије