Пријава за новчану помоћ електронским путем од 28. априла

Како преноси РТВ, министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће се данас пред Владом Србије наћи неколико важних закључака којима се наставља спровођење трећег пакета економских мера подршке привреди и грађанима.

Подсећа да је трећи пакет подршке вредан око две милијарде евра и истакао да је став државе да ће он значајно помоћи нашу привреду, очувати њену ликвидност, сачувати радна места и помоћи грађанима у овим тешким временима.

  • Ово је наставак континуиране подршке и помоћи за грађане и привреду у циљу ублажавања последица пандемије вируса корона, с обзиром на то да смо и током 2020. године имали два пакета подршке, укупно вредна око шест милијарди евра, навео је Мали за Танјуг.

Истиче да је држава ту за своју привреду и грађане и додаје да се то показало и показује у овим тешким временима за цео свет.

На влади ће се данас наћи закључци који се тичу исплате новчане помоћи грађанима.

Наиме, сви пунолетни грађани Србије, у оквиру трећег пакета помоћи, имају право на исплату новчане помоћи у износу од 60 евра, односно два пута по 30 евра.

Пријављивање ће се одвијати путем портала Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс и преко контакт центра, од 28. априла до 15. маја.

Пријава електронским путем ће почети 28. априла, док ће пријава путем контакт центра бити могућа од 5. маја, када ће бити објављен и број телефона за пријаву.

Грађани ће се пријављивати само једном, а исплата ће бити реализована два пута, у мају и новембру.

Право на ту помоћ имају сви пунолетни држављани Србије, који имају активно пребивалиште на територији Србије на дан ступања на снагу Закона о Привременом регистру пунолетних држављана Србије којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије болести вируса корона, са важећом личном картом у тренутку пријављивања.

Тај Закон ће бити на дневном реду седнице Народне Скупштине следеће недеље.

Пензионери и примаоци новчаних социјалних давања неће морати да се пријављују, већ ће бити аутоматски пријављени.

Пензионери ће поред 60 евра, добити и додатну помоћ од 50 евра.

Такође, грађани који су на евиденцији Националне службе за запошљавање добиће додатних 60 евра једнократне помоћи, која ће им бити исплаћивана почев од 1. јуна.

Исплата новчане помоћи вршиће се без пријаве лица, а новац ће бити уплаћен на посебне наменске рачуне.

Када је реч о Србима са КиМ, новчану помоћ од 100 евра имају право да приме деца до 18 година старости, као и пунолетни.

Новчану помоћ од 200 евра у динарској противвредности имају право да приме незапослени старији од 18 година.

Помоћ ће бити исплаћена према евиденцијама које су сачињене од стране комисија у складу са закључком владе из марта ове године.

Исплата ће се вршити без пријаве, на основу извода из евиденција, почев од 1. маја, закључно са 31. мајем.

Исплата ће се вршити на наменски отворене рачуне.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs