Пријава почиње данас, а ево када леже 20 евра на рачуне грађана!

evri

Осам милијарди евра смо укупно уложили да помогнемо нашој привреди, да помогнемо грађанима Србије, истакао је министар Синиша Мали.Министар финансија Синиша Мали је рекао да пријава за додатних 20 евра почиње данас и да ће за ту помоћ моћи да се пријаве сви грађани који се нису пријавили за претходну помоћ, док сви који су добили по 30 евра у мају и новембру не морају да се пријаве.

-Ми смо ову пријаву отворили за оне који су у међувремену постали пунолетни, који су добили држављанство, пребивалиште, који су се предомислили да ипак хоће да добију део помоћи од државе. Ја сам у осам сати добио информацију да се 3.500 грађана пријавило за ову помоћ-казао је Мали.

Истакао је да ће помоћ прво бити уплаћена пензионерима, корисницима социјалне заштите и особе које издржавају казне – 7. децембра, док ће 8. и 9. децембра 20 евра добити остали грађани.

-Осам милијарди евра смо укупно уложили да помогнемо нашој привреди, да помогнемо грађанима Србије. Свако обећање које смо дали исплатили смо и испунили смо и у дан и у динар. Зато имамо планирану и пројектовану стопу раста од преко седам одсто за ову годину, а с друге стране смо сачували макроекономску стабилност -навео је Мали.
Додао је да ће удео јавног дуга Србије у бруто друштвеном производу бити 58,2 одсто, што је, како је навео, испод нивоа Мастрихта од 60 одсто.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.