Пријаве за бесповратна средства ,,Пројекта за конкурентну пољопривреду” до 4. јуна

Министарство пољопривреде расписало је јавни позив за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру ,,Пројекта за конкурентну пољопривреду” у 2021. години, са финансирањем од стране Светске банке. Укупна вредност инвестиција у динарској противвредности је од 20.000 до 50.000 евра, а минимални износ бесповратних средстава од 10.000 до 25.000 евра.

Циљна група конкурса су жене млади пољопривредни произвођачи у угроженим подручјима (неразвијене и сиромашне општине).

Предмет јавног позива су и инвестиције које се односе на унапређење конкурентности у области примарне пољопривреде која обухвата производњу млека, меса, аквакултуру, пчеларство, биљну производњу, производњу воћа, поврћа, грожђа и цвећа. На конкурс у складу са правилником, могу да се јаве пољопривредна газдинства, микро, мала и средња предузећа, која треба да испуњавају услове у погледу максималне величине обрадивих површина, односно броја грла. Бесповратна средства у оквиру програма подршке, између осталог, обухватају капиталне инвестиције за набавку и инсталирање нове опреме у сврху коришћења обновљивих извора енергије и унапређења енергетске ефикасности (коришћење соларне енергије).

Kорисник бесповртаних средстава може почети са инвестицијама и активностима, предвиђеним пројектом, након потписивања уговора и након што средства у пуном износу од вредности прихватљивих трошкова, буду уплаћена на наменски рачун код пословне банке.

Рок за подношење пријава је 4. јун.

Бесповратна средства утврђују се у процентуалном износу од 50 одсто од вредности прихватљивих трошкова, укључујући и припадајуће порезе и доприносе за предметну инвестицију. Преостала средства за инвестиције обезбеђују се 40 одсто из кредита, а десет одсто је сопствено учешће.

Б.K.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs