Пријаве за 25. Апатински дунавски полумаратон до 10. октобра

Trka

Протеклог викенда млади атлетичари из апатинске општине и сениори АК Апатин имали су добре наступе на такмичењима у Црвенки, Зрењанину, Крагујевцу и Бечу.

Младе атлетичарке из Апатина и Пригревице имале су одличан наступ у Црвенки на Меморијалном купу „Петко Зорић“ који је организовао Атлетски клуб Црвенка, на челу са Неђом Зорићем, где су наступиле Милица Занзе која је славила у трци на 60 метара и у скоку у даљ. Милица која је још увек члан АК Апатин од недавно тренира у Сомбору. 

Сјајан наступ и највећи број освојених медаља имала је Пригревчанка Тамара Ракас, која је поред два друга места у тркама на 60 и 200 метара освојила прво место и у штафети 4х200 метара (Уна Чегар – Тамара Ракас – Софија Бујић – Николина Половина). Софија Бујић освојила је треће место у трци на 60 метара, десето место у скоку у даљ и била је чланица победничке штафете, Николина Половина била је шестопласирана на 60 метара, седмопласирана у скоку у даљ и чланица победничке штафете, Уна Чегар је освојила четврто место на 200 метара и пето место на 60 метара и била је чланица победничке штафете. Чегар Хана освојила је пето место на 60 метара и четврто место на 200 метара, а уз децу су у Црвенки били тренери Бојан Томашевић и Мариана Чегар Лукић.

У Зрењанину је одржан 5. Зрењанински полумаратон, где је наступило неколико чланова АК Апатин. Најуспешнија је била Весна Богишић Вицко која је освојила треће место у трци на 7 километара. Одличан наступ у трци на седам километара имала је и Марија Бубало. Штафета АК Апатин, у саставу Мирослав Пешић, Александар Стајић и Немања Ђурић освојила је четврто место у укупном пласману. У Зрењанину су још наступили Жива Вијоглавин, Игор Бакош, Бахадур Коп Гурунг.

У Крагујевцу је одржан 9. Крагујевачки полумаратон, где је сјајан наступ имао Предраг Вејин који је освојио прво место у својој старосној категорији и у укупном пласману 11. место у конкуренцији 250 такмичара.

У Бечу је одржана женска трка у којој је учествовало 15 хиљада жена из 25 земаља, међу којима и чланица АК Апатин, Александра Буркановић у трци на 10 километара.

Чланове Атлетског клуба Апатин наредног викенда очекују наступи на тркама у Загребу, Новом Саду, Сремској Митровици.

Поред учешћа на тркама, Атлетски клуб Апатин спроводи радње на припреми и реализацији јубиларног 25. Апатинског дунавског полумаратона, који се одржава у недељу 17.10.2021. године, и за који влада велико интересовање, како од учесника из 14 земаља, тако и локалних рекреативаца из Апатина који су се ове године пријавили за трке на 21,097 км, 10 км и у штафетним тркама 2х5 километара. Пријаве се врше  до 10.10. преко сајта трке www.dunavskipolumaraton.com.

Г. Ч.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије