Пријем за атлетичара Николу Бурсаћа вицешампиона Балкана

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић приредио је данас пријем за члана Атлетског клуба „Хајдук Маратон тим“ из Куле, Николу Бурсаћа који је као члан репрезентације Србије освојио титулу вицешампиона Балкана у трци на 1500 метара, на Балканском шампионату одржаном недавно у Истанбулу. Никола Бурсаћ је дете Атлетског клуба „Партизан“ из Београда, велики таленат, који је пре годину и по дана доживео повреду која га је одвојила од стазе. Познанство Николиног оца Зорана Бурсаћа, који му је и тренер, и председника Атлетског клуба „Хајдук Маратон тим“ Здравка Мишовића су утицали на то да се Никола врати на стазу. Након неколико учешћа у Кулској лиги трчања Никола Бурсаћ је одлучио да пређе у Хајдук Маратон тим, и као његов члан је успео да постане вицешампион Балкана на 1500 метара, претрчавши ову деоницу за 3 минута 46 секунди и 91 стотинку.

Иако из Београда, Бурсаћ је одрастао у овим пределима. Мајка му је из Бачке Тополе, тако да се у Кули и нашим крајевима осећа као код куће, тако да и повратак у Атлетски клуб „Хајдук Маратон тим“ описује као судбински. Говорећи о будућим плановима, Бурсаћ је истакао да је све усмерено ка дворанском Светском првенству које се одржава наредне године у Београду, на коме ће према сопственим речима сигурно бити један од кандидата за медаљу.Председник општине Кула Дамјан Миљанић је, ценећи овај учинак приредио пријем и Николи Бурсаћу и Атлетском клубу „Хајдук Маратон тим“ уручио ваучере за куповину спортске опреме. Миљанић је истакао да је намера оваквих пријема да се захвали и Бурсаћу и Мишовићу, који сјајно води клуб. Такође, да се истакне одличан резултат, који ће мотивисати све наше суграђане, првенствено младе, да се баве спортом, јер су они доказ да је могуће из једне мале средине направити тако велики резултат.

-Нама, као општини, једина ствар у целом том процесу је да помогнемо финансијски, да наградимо, да укажемо на успехе и да одамо признање и оваквим једним пријемом, рекао је Миљанић.

На састанку се још разговарало о новом догађају – трци на Малом Стапару у мају месецу, која би била у организацији Атлетског клуба „Хајдук Маратон тим“, а под покровитељством општине Кула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs