При крају асфалтирање стазе уз обалу канала у Кули

Kula dron

Током прошле године, обала Великог бачког канала, била је поприште великих радова. Наиме, урађена је стаза уз обалу, а такође су посађене и нове саднице. Када су у питању садашњи радови, увелико је у току асфалтирање стазе уз обалу канала у Кули, тачније од моста код „Ћуприје“ до такозваног „дрвеног моста“. У питању је пројекат чијом ће реализацијом обала канала попримити епитет једног од најомиљенијих шеталишта у кулској општини.
Радове који се тренутно изводе посетио је председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да ће обала канала од Куле до Малог Стапара, захваљујући инвестирању локалне самоуправе, бити локација за рекреацију и уживање грађана општине Кула.
„У току је наставак радова на уређењу обале канала. Недавно су завршени радови на Малом Стапару и, такође, је урађена нова стаза. На овој локацији у питању је асфалтирање стазе која је урађена прошле године, а убрзо крећу радови између два моста на супротној страни обале. Такође, кренуће и радови од такозваног „дрвеног моста“ до Црвенке. Наш циљ је обала канала са новим садржајима, садницама и разним украсним биљем, те ће ово бити један простор за понос и дику свих суграђана. Ове године, дакле, радимо асфалтирање ове стазе и стазе на Малом Стапару, као и ново игралиште, такође у Малом Стапару. Пројектна документација кроз Црвенку је такође урађена и обухвата и трим стазу у том делу. Урађена је и пројектна документација за део од силоса до „Вашаришта“, односно изградња нове стазе, тако да су то два пројекта која се тренутно завршавају, а овде је завршена пројектна документација, обезбеђена су средства и уговорени послови и, ево, сада крећу радови“, истакао је Миљанић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs