Програм за доделу 150.000 кућа на селу ускоро пред Владом Србије

Министар за бригу о селу у Влади Србије, Милан Kркобабић, изјавио је да се приводи крају израда програма за бесплатну доделу приближно 150.000 празних кућа на селу младим људима. Изразио je очекивање да ће се за око месец дана овај програм наћи пред Владом, након чега ће бити објављен конкурс, а његова реализација могла би да почне већ за око три месеца.

Број кућа на првом конкурсу, рекао је Kркобабић, зависиће од тога колико ће новца Влада определити за ту намену, с обзиром ће се тим средствима по тржишној вредности откупљивати куће од власника ако желе да их продају. Министар је нагласио да ће куће моћи да се користе само по предвиђеним условима, па млади власници неће смети да их продају, уступају или издају, нити користе за нешто друго.

Објаснио је да ће програм обухватити три категорије младих људи који су заинтересовани – оне који већ живе на селу у заједници и желе да заснују своје домаћинство, затим различите стручњаке који су потребни за живот на селу, на пример, из области аграра, технологије, медицине, стоматологије и слично, као и младе који живе у граду, а волели би да се опробају као пољопривредници.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије