Програм првог дана Сомборског филмског фестивала

Свечано отварање Трећег сомборског филмског фестивала, које ће бити реализовано у уторак, 13. јула, са почетком у 20 сати у Атријуму Градске куће, употпуниће наступ уметника Жарка Степанова и бенда “Бре”. Публика ће бити у прилици да чује извођење нумере “Љубав и мода” из истоименог филма.

Мира Бањац, легендарна глумица југословенске и српске кинематографије, је овогодишња добитница награде Специјални Ернест, за досадашњи и будући допринос добрим филмовима, која ће јој бити уручена на отварању фестивала.

На репертоару главног фестивалског програма моћи ће се погледати филм „Kонцентриши се, баба” у режији Пјера Жалице (Атријум Градске куће у 21 ч.), док ће филм „Лихвар“, у режији Немање Ћеранића, као део Селекције младих аутора, улепшати вече гледаоцима у Kабареу Народног позоришта Сомбор у 21:30 ч.  Kао део селекције Панорама шведских филмова, филм „Брит-Мари је била ту” биће приказан у 22 ч. у Дворишту Градског музеја Сомбор. Исте вечери од 23 ч. у Атријуму градске куће, заказана је пројекција филма „Дара из Јасеновца” Предрага Антонијевића.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs