Промењен распоред зимског распуста за ђаке

Школарци ће од ове школске године, на зимски распуст ићи једном, а не два пута и трајаће укупно три недеље.

То је модел који је некада био уобичајен, док услед притисака хотелијера није подељен у два дела, да би се више путовало у зимске центре. Сада се враћа на старо.

Kалендаром Министарства просвете, науке и технолошког развоја предвиђено је да основци на зимски распуст иду од 31. децембра, а средњошколци од 4. јануара. Друго полугодиште и у основним и у средњим школама почиње 24. јануара. Први ће из школских клупа изаћи матуранти гимназија – 24. маја, затим њихови вршњаци из средњих стручних четворогодишњих и трогодишњих школа – 31. маја, а осмаци – 7. јуна.

За ученике од првог до седмог разреда основне школе и за средњошколце који нису у завршним разредима, школска година се завршава у уторак 21. јуна. Јесењи мини-распуст, школарци ће имати 11. и 12. новембра (четвртак и петак), а пролећни од 22. априла до 3. маја.

У школама у Војводини изостаје јесењи мини-одмор, али је нерадни дан 12. новембар. За војвођанске ђаке зимски распут почиње 24. децембра и завршава се 16. јануара, а пролећни ће бити од 15. до 25. априла. Пробна матура за ученике осмог разреда је “заказана” 25. и 26. марта, док је за завршни испит “резервисан” период од 22. до 24. јуна.

Од школске 2015/2016. године, зимски распуст је био из два дела, углавном од 30. или 31. децембра до 8. или 9. јануара, док је други дужи био почетком фебруара.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије