Промењен распоред зимског распуста за ђаке

Школарци ће од ове школске године, на зимски распуст ићи једном, а не два пута и трајаће укупно три недеље.

То је модел који је некада био уобичајен, док услед притисака хотелијера није подељен у два дела, да би се више путовало у зимске центре. Сада се враћа на старо.

Kалендаром Министарства просвете, науке и технолошког развоја предвиђено је да основци на зимски распуст иду од 31. децембра, а средњошколци од 4. јануара. Друго полугодиште и у основним и у средњим школама почиње 24. јануара. Први ће из школских клупа изаћи матуранти гимназија – 24. маја, затим њихови вршњаци из средњих стручних четворогодишњих и трогодишњих школа – 31. маја, а осмаци – 7. јуна.

За ученике од првог до седмог разреда основне школе и за средњошколце који нису у завршним разредима, школска година се завршава у уторак 21. јуна. Јесењи мини-распуст, школарци ће имати 11. и 12. новембра (четвртак и петак), а пролећни од 22. априла до 3. маја.

У школама у Војводини изостаје јесењи мини-одмор, али је нерадни дан 12. новембар. За војвођанске ђаке зимски распут почиње 24. децембра и завршава се 16. јануара, а пролећни ће бити од 15. до 25. априла. Пробна матура за ученике осмог разреда је „заказана“ 25. и 26. марта, док је за завршни испит „резервисан“ период од 22. до 24. јуна.

Од школске 2015/2016. године, зимски распуст је био из два дела, углавном од 30. или 31. децембра до 8. или 9. јануара, док је други дужи био почетком фебруара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.