Промотивна цена возне карте за “Соко” и у мају

Момировић

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић најавио је да ће, због великог интересовања грађана, промотивна цена карте од 300 динара за вожњу брзим возом Соко, од Београда до Новог Сада у једном смеру, важити и у мају.

Брза пруга Београд – Нови Сад отворена је 19. марта, а Томислав Момировић је рекао Танјугу, током вожње брзом пругом од Београда до Новог Сада, да је до сада возом “Соко” превезено 230.000 путника и да је у једном дану постигнут рекорд од око 13.000 путника.

“Формирали смо цену карте на промотивној основи како би што више људе вратили на желеницу и да би видели шта смо направили и какве смо возове набавили. Ово је велики успех. Зато смо и одлучили да промотивну цену карте продужимо још месец дана и да она важи и у мају”, навео је Момировић.

Позвао је све људе да се провозају најбољим Штадлеровим возовима у овој категорији, које је Србија купила, и уживају у вожњи.

“Ово је понос за целу државу и грађане. Веома сам задовољан”, нагласио је Момировић и додао да је пре отварање брзе пруге од Београда до Новог Сада стрепео да ли ће пројекат бити успешно завршен и да ли ће бити постигнута брзина од 200 километара на сат.

“Ово је потпуно другачија слика Србије”, додао је Момировић.

Момировић је најавио да ће у октобру почети изградња брзе пруге од Беогада до Ниша и да је циљ да брзом пругом буду повезана три највећа града у Србији.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије