Промоција добровољног служења војног рока одржана средњошколцима у Оџацима

Vojska

Наставља се активна промоција добровољног служења војног рока под оружјем, па је Центар МО Сомбор одржао промоцију средњошколцима у Оџацима у Гимназији и економској школи „Јован Јовановић Змај“. Ова активност организована је у сарадњи са Центром за обуку Војске Србије из Сомбора. У овом Центру ће од јуна месеца започети нови циклус обуке.

Подсетимо, током 2011. Одлуком Народне скупштине Републике Србије је укинута обавеза служења војног рока и извршена је професионализација Војске. Ипак, како је навео мајор Славко Ђипало, начелник сомборског Центра за обуку МО, за добровољно служење војног рока под оружјем је претходних година повећано интересовање.

Заинтересовани кандидати, који су здравствено способни, а држављани су Републике Србије и имају између 19 и 30 година, могу се пријавити за добровољно служење током целе године, одласком у надлежни центар МО за локалну самоуправу, електронским путем преко е-Управе или на шалтерима Поште Србије.

На промоцијама које Војска Србије организује широм земље, млади људи могу добити све потребне информације о обавези увођења у војну евиденцију, курсу за резервне официре и евентуалним могућностима запослења у Војсци Србије, као и о упису војне школе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs