Промоција збирке песама Пригревчанке Душице Мрђеновић у апатинској библиотеци

Градска библиотека ”Миодраг Борисављевић” у Апатину 17. септембра ће уприличити промоцију збирке песама ”Kрај једног драмског чина” ауторке Душице Мрђеновић. Програм почиње у 18 сати, а улаз је слободан.

Ова млада ауторка је за 8 година јавног наступа учествовала на бројним домаћим и међународним књижевним фестивалима, а њена поезија је заступљена у многим зборницима поезије, књижевним часописима у земљи и иностранству. О поезији Душице Мрђеновић до сада писали су Перо Зубац, Мирослав Алексић, Данило Јокановић, Kатарина Сарић, Маријана Рајић и многи други, а добитница је и неколико награда, међу којима су трећа награда ’’Жарко Аћимовић’’ (2014.), друга награда ’’Душко Трифуновић’’ (2015.), прва награда ’’Раде Томић’’ (2016.), прва награда на Првом међународном фестивалу  ’’Живко Стојановски’’ (2017.), ’’Сазнање’’ – најбољи рад изабран од стране стручне комисије у саставу Матија Бећковић, Маријана Рајић, Петар Божовић и Љубивоје Ршумовић (2020.) и друга награда у категорији поезија, Фестивал ФЕЛИС, Лазаревац (2020.).

Душица Мрђеновић, рођена је 1990. године у Сомбору, пише поезију и главна је и одговорна уредница књижевно-уметничког портала ”Нигдине”, сарадник је издавачке куће ’Еснаф’ из Београда, дугогодшњи сарадник у Одбору за културу Центра за истраживање православног монархизма, као и сарадник и уредник Kњижевне радионице Kордун са седиштем у Пенсилванији, САД.

Објавила је две поетске збирке: ”Само у нама” (Граматик, Београд, 2015), ”Kрај једног драмског чина” (Аноа, Београд, 2020), као и преводилачку двојезичну поетску збирку ”Две душе” (Граматик, Београд, 2016) украјинске ауторке Елене Буевич.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије