Промоција књиге „Моја љубав Никола Тесла” у Градској библиотеци

knjiga

Градска библиотека „Карло Бијелицки“ ће 9. марта од 18 часова, у сали Дечијег одељења, организовати представљање књиге Ане Атанасковић под називом „Моја љубав Никола Тесла“. То је прича о Кетрин Мекмехон Джонсон, жени великог пријатеља Николе Тесле.

„Ана Атанасковић нам открива другу страну Теслине природе: нежног, пажљивог, дубоко моралног човека, који избегава Аморову стрелу супруге блиског пријатеља и мецене. Ово је роман који у појединим деловима жубори као најчистија поезија. А Тесла је управо то био: дар човечанству – поезија исписана пером природе“, написао је Вања Булић.

Ана Атанасковић (Крушевац, 1973) је списатељица, новинарка и копирајтерка. Основне студије: филологија – одсек англистика, мастер – маркетинг у издаваштву. До сада је објавила: збирку прича „Београдске мајске приче“ (2006), роман „Дует душа“ (2008), роман „Јелена Анжујска“ (2009 и 2010), роман „Моја љубав Никола Тесла“ (2013), збирку прича „Београд је љубав“ (2017), роман „Краљица јоргована“ (проширена верзија Јелене Анжујске, 2019) и роман „Даворјанка Пауновић“ (2020). Добитница је првих награда на конкурсима за најбољу причу о лаванди и најбољи приказ књиге. Предавање „Тесла и жене“ одржала је у Филаделфији, као и више пута у Србији. Живи и ради у Београду.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs