Пронађена отета девојчица из Њујорка: Отмичара одали отисци прстију на писму за откуп

Devojčica iz Njujorka

Нестала девојчица пронађена је на и на сигурном је, након што је полиција пронашла отмичара по отисцима прстију на поруци у којој је тражио откуп.

Шарлот Сена (9) нестала је у суботу док се возила бициклом у држави Њујорк. Покренута је огромна 48-сатнА потрагу у коју се укључило више стотина људи. Нешто касније, у породичну кућу је достављен захтев за откуп на коме су полицијски стручњаци пронашли отиске прстију отмичара. Полиција је успела да га идентификује, пошто га је пронашла у бази података везаној за вожњу у пијаном стању још 1999. године.

Он је лоциран на имању у власништву његове мајке и ухапшен.

„После пружања отпора, осумњичени је приведен, а девојчица је пронађена у орману“, рекла је гувернерка Њујорка Кети Хочул на конференцији за медије, преноси ББЦ.

Гувернерка је идентификовала осумњиченог као Крега Нелсона Роса млађег (47) и рекла да се он још увек налази на испитивању.

Полиција је саопштила да истрага и даље није завршена.

Шарлотина породица била је на камповању када је девојчица нестала у суботу у шумовитој области Државног парка Моро Лејка, популарног излетишта на око 70 километара северно од Олбенија. То је „најгора ноћна мора сваког родитеља“, рекла је гувернерка Хочул, додајући да је током потере примала узнемиравајуће телефонске позиве из целе земље.

Након Шарлотиног нестанка, порука са захтевом за откуп бачена је у поштанско сандуче њене породичне куће у понедељак у раним преподневним часовима. Полиција која је надгледала зграду прикупила је и идентификовала отиске прстију. Истрага је додатно потпомогнута подацима о мобилним телефонима и евиденцији посетилаца парка, рекла је гувернерка Хочул за ЦНН.

„Молимо вас да нађете једну бистру девојчицу која воли да се игра напољу..“

Шарлот је сигурно доживела „огромну“ трауму, коментарише Калахан Волш из Националног центра за несталу и експлоатисану децу у изјави за амерички ЦБС.

Полиција је саопштила да је у потрагу за несталом девојчицом било укључено 400 припадника специјалне службе за спасавање и спровођење закона, а међу њима су били и припадници ФБИ заједно са добровољним ватрогасним одељењима и приватним детективима.

Објављујући „специјално упозорење“ за нестало дете, родитељи и полиција су затражили помоћ јавности у лоцирању „бистре девојчице авантуристичког духа која воли да се игра напољу“

Шарлотина тетка је затражила информације путем ТикТока, а човек који је познавао породицу рекао је за Њујорк Тајмс да је био шокиран вешћу и додао да су чланови породице Сена „дивни, дивни људи“.

Операција потраге одвијала се у кругу од скоро 80 ​​километара, саопштила је полиција.

Парк је затворен јер је војска поставила контролне пунктове и наводно претресала неке аутомобиле. ФБИ је такође помагао у случају, рекла је гувернерка Хочул.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs