Прослава завршетка основне школе уз спортске активности у природи

Ове године завршавам осми разред. Иако је пандемија потпуно променила начин на који смо стицали знање у претходном периоду, другарства која сам стекао током основне школе нису занемарена. Управо то је разлог више да се радујем попуштању мера које су резултирале тиме да  ми осмаци ипак сви заједно прославимо завршетак школе. 

Заједно са својим разредним старешинама, прошле суботе уживали смо у природи, на салашу нашег суграђанина Петра Рашете. Било је много различитих активности, а мени као спортисти највише су пријале управо оне спортске. У договору са мојим разредним Гораном Кецманом, одлучили смо да направимо фудбалски турнир и био сам тај дан задужен за то. Направили смо такмичење између разреда, играо се фудбал три на три на мале голове, и то временски једном по десет минута, једини изузетак јесте финале које се играло два пута по седам минута. Такође, било је и оног правила који је већини вас познат, три корнера пенал. VIII-2 није присуствовао турниру, остали јесу, те смо имали пет екипа. Систем је био такав да игра свако са сваким, и онда на крају помоћу резултата да се направи табела. Када се установе места екипа на табели, идемо на полуфинала, која су играла први са четвртим и други са трећим, док је екипа која је била пета испала. Меч за треће место се није играо, већ само финале. Турнир су отворили дечаци VIII-1,за које сам ја наступао, против дечака VIII-3. Ми смо однели победу резултатом 6:1,и тако отворили турнир. Резултати и табела групе су следећи:

Резултати:

VIII-1 6:1 VIII-3

VIII-5 2:2 VIII-6

VIII-4 3:6 VIII-1

VIII-3 1:3 VIII-6

VIII-4 2:0 VIII-5

VIII-6 1:3 VIII-1

VIII-3 1:0  VIII-5

VIII-6 2:2 VIII-4

VIII-1 3:0  VIII-5

VIII-3 0:0 VIII-4

Табела:

Бодови    Гол разлика

1. VIII-1     12               13

4. VIII-3      4                – 6

3. VIII-4      5                – 1

5. VIII-5      1                – 6

2. VIII-6      5                  0

С овим резултатима парови 1/2 финала су били следећи:

VIII-1:VIII-3

VIII-6:VIII-4

Прво полуфинале одиграли су VIII-1 и VIII-3, где је моја екипа заједно са мном и очекивано победила и можда мало превисоким резултатом 7:1, док је други меч полуфинала донео праву драму. VIII-6 је на почетку меча повео, VIII-4 изједначује, VIII-6 опет ствара предност и најављује узбудљиву завршницу. До самог краја се није знало ко ће у финале. Ипак на крају дечаци VIII-6 побеђују резултатом 4:1, такође можда и мало превисоким с обзиром на то колико је утакмица била како би се рекло “густа”, и није се знало ко ће отићи на мегдан VIII-1. После паузе од пар минута, да VIII-6 одмори, следи прави спектакл. Све утакмице су се до сад играле једном по десет минута, док се финале играло као што смо навели на почетку два пута по седам. Ова утакмица је такође за разлику од осталих имала и судију, а у питању је био наставник проф. физичког васпитања Милан Ћосић, који је делио правду, и сигурно то одрадио без грешке. Финале почиње, и у првој минути VIII-6 долази у предност. Ово је сигурно било неочекивано, али убрзо ту предност и дуплирају голом из пенала, јер је један из VIII-1 играо руком близу гола. Урош, Данило и ја, представници VIII-1 на овом турниру, видели смо да морамо кренути напред, јер губимо две разлике, а на мале голове сигурно није лако дати гол. Промашаји се ређају, али ипак у пет минута смо успели преокренути на 2:3, и тим резултатом завршити први део меча. Последњих седам минута почиње. Велика борбе са обе стране, али моја екипа и ја успевамо да постигнемо јако важан погодак за 2:4. Ипак VIII-6 се не предаје и враћа у меч, те сад губе само једну разлику. Права драма! Велике шансе и на једној и на другој страни, али никако да лопта уђе у гол. Негде на средини меча Урош постиже погодак и одводи нас на још сигурније растојање. После тог гола, недалеко после следи сигурно и најлепша акција турнира. Шанса за VIII-6, али лопта одлази у гол аут. Идем по лопту, изводим је Урошу. Он и ја смо од нашег до њиховог гола дошли кроз три до четири паса, и то све на један додир, те поставили резултат 3:6 за нас. Једна јако лепа акција, нажалост која није снимљена, али ће свакако остати у лепом сећању. Мислили смо да ће се VIII-6 предати, с обзиром да је остало још две минуте до краја, али они одмах из следећег напада тресу нашу мрежу и показају да се неће тако лако предати. Лопта се изводи са центра, опет лепа акција Уроша и мене, нажалост није била крунисана голом, онда неко, не сећам се тачно ко из VIII-6 упућује шут ка нашем голу, лопта одлази ван игралишта, и после тога Урош соло продором постиже још један погодак и поставља десет секунди пре краја меча коначан исход меча, 4:7. На крају меча наравно уследели су спортски поздрави, и оно што краси сваки спорт, а то је другарство! 

Ево, за сам крај, овом приликом бих желео да се захвалим пре свега свим наставницима који су организовали ово дружење, стварно ми је била част бити део овог догађаја, и такође да се захвалим свим другарима и другарицама који су присуствовали, надам се да су се лепо провели.

Видан Јеротијевић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије