Протести и у Аустралији због обавезне вакцинације: Хиљаде људи узвикивало “Слобода”

protesti

Вакцинација у Аустралији је добровољна, међутим аустралијске државе и територије су увеле обавезну вакцинацију за многа занимања.

Неколико хиљада људи изашло је данас на улице аустралијских градова да протестују против обавезне вакцинације против ковида-19, док су се мање групе окупљале да подрже епидемиолошке мере.

Аустралија је једна од држава са највишом стопом вакцинисаних – закључно са 19. новембром, скоро 85 одсто Аустралијанаца старијих од 16 година је у потпуности вакцинисано против короне.

Вакцинација у Аустралији је добровољна, међутим аустралијске државе и територије су увеле обавезну вакцинацију за многа занимања и забраниле невакцинисаним грађанима активности као што су одласци у ресторане или на концерте, преноси Ројтерс.

Узвикујући “Слобода, слобода” и носећи транспаренте са поруком “Завршите сегрегацију сада”, неколико хиљада демонстраната против вакцинације марширало је центром Мелбурна, другог по броју становника града у Аустралији који је најтеже погођен пандемијом.Демонстранти су се окупили и у Сиднеју, Бризбејну и другим градовима, али за сада није било извештаја о насилном понашању.

Скупови против вакцинације трају већ недељама у Аустралији и повремено постају насилни јер привлаче неформалне групе грађана, као и присталице крајње деснице и теорија завере.

Анкете показују да је број Аустралијанаца који се противе вакцинацији мали.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs