Протести лажних еколога упркос испуњењу свих захтева: Ауто-пут био блокиран сат времена

Blokade

Блокаде путева одржане су данас на више локација у Србији, уз присуство знатно мањег броја људи.

Мали број пропалих политичара и лажних еколога и данас је одлучио да малтретира грађане блокирајући саобраћајнице.

На протестима који су се у неколико градова Србије одржавали и данас, приметан је био значајно мањи број окупљених него протеклог викенда.

Грађани су били незадовољни тиме што не могу слободно да се крећу и заврше своје обавезе, а возачи такође негодовали и трубили малобројним окупљенима на ауто-путу.

Сада је више него јасно да организатори блокада не брину у животној средини, да већ иза свега стоји политика.
Након што се покрет “Крени-Промени” на челу са Савом Манојловићем, повукао и одустао од даљих демонстрација јер су испуњена два захтева: повлачење Закона о експропријацији и измене Закона о референдуму, протесте је преузео Еколошки устанак.
Ова организација истакла је три захтева: брисање “Рио Тинта” из просторног плана Лознице, да се сви уговори у вези са овом компанијом “ставе на сто”, као и да се “похапсе батинаши”, али и прекину поступци који се воде против људи који су протестовали претходних субота.
Осим у Београду, протести су одржани и у Нишу, Новом Саду, Ужицу, Крагујевцу, Смедереву, Шапцу, Панчеву, Чачку, Суботици, Сомбору, Вршцу…

На најављеним протестима присуство су потврдили и поједини опозициони политичари, па је тако председник Демократске странке Зоран Лутовац најавио да ће демократе бити на местима где се буду одржавали протести, али да се “неће наметати”.
Око 14 часова, који минут раније, демонстранти су се од Сава центра спустили на ауто-пут и блокирали га у оба смера. Интересантно је да је веома мали број грађана изазвао колапс на главној престоничкој саобраћајници.
Грађани који су били приморани да се зауставе код Сава центра, нервозно су трубили сиренама из аутомобила, љути што не могу да наставе своја путовања.

Убрзо се формирала дугачка колона возила на ауто-путу, нарочито због лошег времена које се спустило на нашу земљу, а самим тим је и вожња отежана.

Бранков мост и Панчевачки мост у Београду су проходни за саобраћај, што није био случај прошлог викенда.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије