Професор др Рајко Игић овогодишњи добитник признања „Венац слободе Радомир Дракулић“

У петак, 10. новембра, у Великој сали Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, биће одржана свечаност доделе награде „Венац слободе Радомир Дракулић“. Ово друштвено признање додељује се за изузетне резултате у свету науке и културе, запажен друштвени ангажман, хуманост, за делом потврђено родољубље и патриотизам додељује истакнутим прегаоцима, као и организацијама из наше средине. Ове године, добитник признање биће професор др Рајко Игић, академик, универзитетски професор, научник са међународном репутацијом, истраживач у области медицине, познат и као публициста широког спектра интересовања.
Рајко Игић (1937) је и песник, човек стваралачки привржен лепој књижевној речи. Надалеко је знана и његова родољубива и патриотска мисија, одлучност и доследност у борби за истину о својој земљи и о свом народу, што је до посебног изражаја дошло у времену предратном и ратном, када је дошло до распада Југославије. Писана реч професора доктора Игића објављивана како у нашим, југословенским и српским медијима, тако и на тлу Америке, где, иначе, деценијама живи и делује, као и његово обраћање угледницима у свету науке, није остала незапажена. Напротив!
Повељу „Венац слободе Радомир Дракулић“, као прилог обележавању годишњице велике Батинске битке, сваке године у новембру заједнички додељују Удружење грађана „Раванградско пролеће“ и Културни центар „Лаза Костић“ Сомбор.
Одлуку да академик Рајко Игић буде овогодишњи лауреат једногласно је донео трочлани жири који је радио у саставу професор др Стојан Бербер, професор Бранислав Ћурчић и Весна Шашић, директорка Културног центра „Лаза Костић“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs