Пројекат “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” у општини Оџаци

Inkluzija

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” у општини Оџаци, током новембра, одржано је низ различитих активности којима је уз сарадњу организација промовисана подршка инклузивном васпитању, разумевају и толеранцији.

Заменица председника општине Оџаци Дејана Салај и директорка предшколске установе “Полетарац” Јелена Селак, са својим сарадницима, обишле су друштвено осетљиве породице из свих насељених места ове општине које имају децу од три године до узраста поласка у школу. Том приликом, подељена им је помоћ у виду зепица, торбица, шоље за чај и свеске која је намењена коришћењу у вртићу.

ПУ “Полетарац” у сарадњи са Црвеним крстом Оџаци, одржао је радионице у четири насељена места општине, а циљ радионица је упознавање најмлађих са појмом толеранције и прихватања различитости. Такође, у сарадњи са Спортским савезом општине Оџаци, одржане су радионице под називом “Здраво растимо”, на којима је промовисан здрав начин исхране и неопходност бављења физичким активностима. На овим радионицама су заједно учествовала деца из друштвено осетљивих породица и деца која не спадају у наведену групу.

Представници тима за реализацију пројекта “Инклузивно ПВО” из ПУ “Полетарац” су у оквиру размене између општине Оџаци и општине Владимировци посетили чланове тима за реализацију пројекта “Инклузивно ПВО” из ПУ Сунцокрети. Овим сусретом размењена су искуства из наведних акција, али и свакодневног рада, а домаћини из Владмировца су имали прилику да се упознају са примерима добре праксе општине Оџаци у овој области.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије