Пројекат „Подизање свести особа са инвалидитетом и локалне заједнице о социјалном предузетништву“ у Апатину

Sastanak

У плавој сали општине Апатин, пројектни тим одржао је радни састанак са представницима локалне самоуправе како би их упознали са пројектом „Подизање свести особа са инвалидитетом и локалне заједнице о социјалном предузетништву“, који се реализује на територији апатинске општине.

Радни састанак се односио на неколико главних тема. Пре свега, говорило се о томе на чему ће бити базиране радионице које ће се спровести током априла на територији општине Апатин и колико ће управо оне и сама крајња продајна изложба утицати на квалитет живота особа са инвалидитетом.

Циљеви пројекта су такође веома битни, а основна подлога свих циљева овог пројекта јесте подизање јавне свести о проблемима инвалидности. Они се пре свега односе на имплементацију и ширење видика који се тичу социјалног предузетништва особа са инвалидитетом, као и олакшавање њихове интеграције у тржиште рада.

Циљ је такође и едукација грађана без инвалидитета, укључујући и послодавце, о правима и способностима особа са инвалидитетом и скретање пажње на већ постојеће предрасуде, које су годинама укорењене и засноване претежно на разним митовима.

Ток пројектних активности је следећи:

– Едукација особа са инвалидитетом о могућностима развоја социјалног предузетништва
– Радионице на којима ће особе са инвалидитетом помоћу разних техника, односно кластера учења, научити да преносе слике на различите предмете и материјале
– Свеукупна организација уличне продаје – организовање мини сајма социјалног предузетништва где ће бити изложени предмети који су се правили на радионицама.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије