Пројекат „Подизање свести особа са инвалидитетом и локалне заједнице о социјалном предузетништву“ у Апатину

Sastanak

У плавој сали општине Апатин, пројектни тим одржао је радни састанак са представницима локалне самоуправе како би их упознали са пројектом „Подизање свести особа са инвалидитетом и локалне заједнице о социјалном предузетништву“, који се реализује на територији апатинске општине.

Радни састанак се односио на неколико главних тема. Пре свега, говорило се о томе на чему ће бити базиране радионице које ће се спровести током априла на територији општине Апатин и колико ће управо оне и сама крајња продајна изложба утицати на квалитет живота особа са инвалидитетом.

Циљеви пројекта су такође веома битни, а основна подлога свих циљева овог пројекта јесте подизање јавне свести о проблемима инвалидности. Они се пре свега односе на имплементацију и ширење видика који се тичу социјалног предузетништва особа са инвалидитетом, као и олакшавање њихове интеграције у тржиште рада.

Циљ је такође и едукација грађана без инвалидитета, укључујући и послодавце, о правима и способностима особа са инвалидитетом и скретање пажње на већ постојеће предрасуде, које су годинама укорењене и засноване претежно на разним митовима.

Ток пројектних активности је следећи:

– Едукација особа са инвалидитетом о могућностима развоја социјалног предузетништва
– Радионице на којима ће особе са инвалидитетом помоћу разних техника, односно кластера учења, научити да преносе слике на различите предмете и материјале
– Свеукупна организација уличне продаје – организовање мини сајма социјалног предузетништва где ће бити изложени предмети који су се правили на радионицама.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs