ПСС Сомбор организовала традиционални „Дан поља јесењих култура“

На огледном пољу између Ненадића и Гакова, након једногодишње паузе, одржан је “Дан поља јесењих култура”. Ову традиционалну манифестацију организује Пољопривредна стручна служба Сомбор, а присуствовао јој је велики број пољопривредних проивођача, представници Градске управе, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, Пољопривредног факултета из Новог Сада, као и многи други стручњаци и компаније из области пољопривреде.

  • Што се тиче саме овакве манифестације, сматрам да су изузетно значајна, да се одржава и да буде што масовнија, у смислу да пољопривредни произвођачи виде оно шта су нова достигнућа у пољопривредној пракси. Управо то је и посао Пољопривредних стручних служби, да буду та повезница између науке, и саме праксе, и пољопривредних произвођача, да би њима што лакше пренели та нова знања, изјавио је Младен Петреш, испред Покрајинског секретаријата за пољопривреду.

Овогодишњи „Дан поља јесењих култура“ обележили су обилазак огледа шећерне репе, сунцокрета, кукуруза и соје, те огледа из заштите биља, као и изложба поврћа.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.