Путин: ЕУ затвара очи пред украјинским нападима на цивиле

Putin

У телефонском разговору са председником Европског савета Шарлом Мишелом, председник Руске Федерације Владимир Путин је рекао да је руководство ЕУ затворило очи пред данашњим ракетним нападом украјинске војске на стамбену четврт у центру Доњецка, саопштила је прес служба Кремља.

Путин и Мишел разменили су мишљење о ситуацији након покретања специјалне војне операцију Русије у циљу заштите Доњецке и Лугањске Народне Републике (ДНР и ЛНР) и о хуманитарним аспектима кризе, укључујући мере за спровођење евакуације цивила, преноси ТАСС.

Председник Русије је нагласио да је руководство ЕУ игнорисало јучерашњи “злочиначки и нехумани ракетни напад украјинске војске уз употребу касетне муниције који је резултирао бројним цивилним жртвама” наводи се у саопштењу прес службе Кремља.

Током разговора са Мишелом, Путин је указао да Украјина не показује спремност да се пронађе начин за решавање ситуације.

“Примећено је да Кијев не показује озбиљну намеру да се пронађу обострано прихватљива решења”, наводи се у званичном саопштењу Кремља.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије