Путин: Запад обмањује грађане око раста цене енергената

Putin

Запад покушава да окриви Русију за сопствене грешке, а санкције уведене Русији нису легитимне, изјавио је данас руски председник Владимир Путин, а извештава агенција Ројтерс.

“САД покушавају да обману сопствено становништво, кријући се иза Русије”, изјавио је Путин након састанка са премијером Русије Михаилом Мишустином, с којим је разговарао о ситуацији у руској економији након увођења санкција, а преноси “Спутњик”.
Сједињене Државе су, према речима Путина, обуставиле увоз руских енергената и покушавају да Русију окриве за раст цена.

“Русија с тим нема ништа. Цене енергената на Западу расту због сопствене рачунице западних земаља”, рекао је председник Русије, додајући да Русија поштује своје обавезе у области енергетике.

Он тврди и да САД покушавају да са Ираном и Венецуелом потпишу уговоре о енергентима.

Русија испуњава обавезе око испоруке нафте и гаса ЕУ

Русија испуњава све своје обавезе везано за снабдевање енергетским ресурсима Европе и других региона света, изјавио је данас Путин на састанку са члановима владе.

“Што се тиче оних земаља које предузимају непријатељске кораке према нашој земљи и економији, врло смо свесни тога да они као разлог за погоршање ситуације њихових грађана наводе санкције које су увели нама”, рекао је руски лидер, а преноси агенција ТАСС.

“Све то изгледа веома чудно, поготово што испуњавамо све своје обавезе у снабдевању енергијом”, додаје Путин.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије