Путин на поноћној служби у цркви у Ново-Огарјеву, честитао празник: Божић испуњава срца радошћу

Putin

Путин по правилу слави Божић ван Москве, а на Ускрс обично иде у Саборни храм Христа Спаситеља у Москви.
Руски председник Владимир Путин је присуствовао поноћној православној божићној служби у Цркви нерукотвореног лика Господњег која се налази на месту његове председничке резиденције у Ново-Огарјеву код Москве.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков је прошлог месеца открио да Путин традиционално присуствује православним божићним службама ван Москве, али није прецизирао где ће Путин бити ове године, преноси руска агенција ТАС С.

Путин по правилу слави Божић ван Москве, а на Ускрс обично иде у Саборни храм Христа Спаситеља у Москви.

Путин је прошле године присуствовао божићној служби у Цркви Светог Николе на острву Липно код Великог Новгорода.

У три наврата, тачније 2012, 2019. и 2020. године, Путин је ишао на Божић на службу у Катедралу Преображења у Санкт Петербургу, где је био крштен у детињству.

Путин је и 2018. године прославио Божић у Санкт Петербургу, у Цркви Симеона и Ане у улици Моховаја, где је био крштен његов отац.

Путин је 2017. године присуствовао божићној служби у цркви Светог Ðорђа при Манастиру у Великом Новгороду, а 2016. године је био у сеоској цркви Покрова Пресвете Богородице код Вороњежа.

Пре тога је две године заредом одлазио на божићне службе у близини Сочија.

Путин честитао Божић

Руски председник Владимир Путин честитао је Божић православним хришћанима и свим грађанима Русије, саопштила је прес-служба Кремља.

Путин је оценио да је Божић један од највећих и најомиљенијих хришћанских празника и да има посебно морално значење, преноси РИА Новости.

– Уједињујући људе око високих духовних идеала и вредности, Божић испуњава срца радошћу и светлим надама и инспирише на нова достигнућа – навео је Путин у честитки.

Указао је да се са Божићем повезују добре породичне традиције које се преносе са генерације на генерацију.

Путин је указао и на огроман стваралачки, несебичан допринос који Руска православна црква и друге хришћанске конфесије у Русији дају очувању богатог историјског, патриотског и културног наслеђа Русије , јачању институције породице и васпитању младих.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs