Путин: Нисмо ми ти који одбијају преговоре, наш циљ је да ујединимо руски народ

Putin

Руски председник, Владимир Путин, изјавио је да је Русија спремна да преговара са свим учесницима процеса у Украјини о прихватљивим исходима, али да они одбијају преговоре.

Путин је у интервјуу за ТВ Русија-1, одговарајући на питање да ли се приближавамо опасној линији у вези са ситуацијом у Украјини, рекао да то не сматра толико опасном, а да Русија делује у интересу грађана.

– Не мислим да је то толико опасно. Мислим да делујемо у правом смеру, штитимо наше националне интересе, интересе наших грађана, нашег народа. И једноставно немамо другог избора него да заштитимо наше грађане – истакао је руски лидер.

Путин је додао да је Русија увек настојала да сви спорови буду решени мирним путем, преговорима, али да је друга страна имала другачији став.

Према Путиновим речима, све се заснива на политици геополитичких противника Русије, која је усмерена на распарчавање Русије.

– Завади па владај – они су то увек покушавали да ураде, покушавају и сада, али наш циљ је нешто друго – да ујединимо руски народ – рекао је Путин.

Додао је да Русија није могла да се понаша цинично као Запад када је реч о Украјини, јер, како је навео, Русија “има другачију филозофију”.

Према његовим речима, Запад има пре свега материјални приступ, а Русија духовни.
Путин је истакао да је уверен да је 99,9 одсто грађана Русије спремно да жртвује све за интересе отаџбине.

– То ме само још једном уверава да је Русија посебна земља и да овде живе посебни људи – рекао је председник Русије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs