Путин о изостанку руских туриста на Западу: Због русофобије се сами прецртали с листе туристичких дестинација

Putin

Запад се својом русофобијом и антируским санкцијама прецртао са листе атрактивних туристичких дестинација за Русе и трпи губитке, изјавио је у Дербенту руски председник Владимир Путин.

„Последњих година код нас се активно развија домаћи туризам, динамика је веома добра. Наравно, своју улогу су одиграли и спољни фактори – свакакве санкције и ограничења од стране власти неких држава, русофобија коју они подстичу“, рекао је Путин на скупу о развоју туризма у Северно-кавкаском федералном округу.

Наиме, додао је Путин, “они су се сами прецртали са листе туристичких дестинација које су привлачне руским грађанима и тиме губе и приходе и углед и поверење својих партнера“, преносе РИА Новости.

За дугорочни развој туризма Русија има огроман потенцијал – културни, природни и рекреативни, истакао је Путин.

„Главно је да наша туристичка индустрија достиже нови ниво, повећава атрактивност, активно се промовише развој саобраћајне инфраструктуре, одмаралишта, хотела, ресторана и кафића, унапређење јавних простора“, рекао је Путин.

Велики број предузетничких иницијатива и пројеката се реализује у овој области, и све више људи бира Русију као место за одмор, додао је председник.

Према његовим речима, заједнички задатак и државе и руског бизниса је да обезбеде раст квалитета туристичких услуга и инфраструктуре и да теже највишим стандардима.

„Важно је да Русија има све за дугорочан, сигуран, ефикасан развој сектора туризма… Ово је огроман историјски, културни, природни, рекреативни потенцијал. У погледу разноликости природних и климатских услова, ми можда уопште немамо конкуренцију у свету“, рекао је он.

Развој инфраструктуре за домаћи и страни туризам у Русији иде добрим темпом, али је важно да се не одступа од постављених циљева и планова, рекао је Путин.

„Рекордни раст у Дагестану“

Раст домаћег туризма показује рекордне нивое у Дагестану, захваљујући културним атракцијама и природи региона, истакао је председник Русије.

„Раст домаћег туризма овде, у Дагестану, посебно у Дербенту, показује рекордне нивое. Поред овога што сам рекао, говорио сам о древном пореклу и Дагестана и Дербента, о културним знаменитостима, али ту је и невероватна природа и многе друге атракције“, додао је.

Руски лидер је такође указао на традицију кавкаског гостопримства везану за локална пића, чија се производња активно развија.

Током посете Дагестану, Путин је посетио је Џума џамију у Дербенту, која се сматра једном од најстаријих на свету, где му је уручен Куран.

Поклон шефу државе уручио је помоћник муфтије Републике Дагестан Запир Салимов.

По доласку у Дагестан, Путин је посетио цитаделу Нарин-Кала, где су локалне власти обавестиле председника о плановима за развој туризма.

Министар туризма и народних заната Републике Дагестан Емин Мерданов упознао је председника са плановима за изградњу летовалишта у Кајакентском округу и затражио подршку у обезбеђивању средстава.

„Дошао сам овде да разговарам о туризму, укључујући и његов развој на Кавказу“, рекао је Путин и обећао је да ће на састанку о развоју туризма разговарати о питању издвајања средстава за изградњу одмаралишта.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs