Путин се огласио после паљења Курана: Шведској је потребан Петар Велики!

Putin

Председник Русије Владимир Путин прокоментарисао је последња дешавања у Шведској и оценио да, како се чини, тој земљи изгледа фали бивши руски цар Петар Велики, алудирајући на способног владара који је умео да заведе ред, посебно подсетивши на победу руске армије под командом цара Петра Првог над Швеђанима.

„Опет су спалили Куран у Шведској. Треба им Петар Први“, рекао је руски лидер у току недавне посете Дагестану на југу Русије. Он се сетио Северног рата из 18. века између тадашње Русије на челу са Петром Великим и тадашње Шведске, након којег је Шведска изгубила статус хегемона у северном и балтичком делу Европе, те је у том духу и коментарисао инцидент у Шведској.

У току те посете, Путин је обишао и једну од најстаријих џамија на свету, џамију Џума, а од помоћника муфтије је добио на поклон и Куран.

Подсетимо, током ове недеље имигрант из Ирака поцепао је, а затим и спалио Куран у Стокхолму, што је изазвало негодовање муслимана широм света и нове побуне. Нападнута је шведска амбасада у Ираку, Иран је зауставио одлазак свог новог амбасадора у ту земљу, а Турска је поручила да су овакве акције вредне презира.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs