Путин: У фокусу Русије сарадња са партнерима из БРИКС

Putin
Политика Русије је ефикасна у срединама у којима Запад занемарује основне принципе тржишне економије и слободне трговине, поручио је данас председник Русије Владимир Путин током говора пред учесницима пословног форума БРИКС и најавио да ће се Русија фокусирати на сарадњу са својим партнерима из БРИКС.

„Западни партнери занемарују основне принципе тржишне економије, слободне трговине и неповредивости приватне својине. Они у ствари прате на неодговоран начин макроекономски курс кроз неконтролисане емисије новца и гомилање дугова без покрића“, оценио је Путин, преноси ТАСС.

Руски председник је предочио да је Запад све више политички мотивисан да континуирано намеће санкције и додатно јача и активира механизме за вршење притиска на конкуренцију.

„Све то је у супротности са здравим разумом и елементарном економском логиком, заправо тако се подривају пословни интереси на глобалном нивоу и врши се негативан утицај на добробит и благостање људи широм света“, упозорио је Путин.

Председник Русије је поручио да се Русија у међувремену активно преоријентише у домену трговине и спољне политике, негује и унапређује економске односе са поузданим међународним партнерима, а пре свега са земљама БРИКС.

Према Путиновим речима, руска пословна заједница, у координацији са пословним заједницама држава БРИКС, предузима брзе и одлучне кораке на развоју саобраћајне инфраструктуре и унапређењу механизама и инструмената у међународним економским односима.

„Русија повећава економску размену са Кином и Индијом и руско присуство на тржиштима земаља БРИКС расте. Приметно је повећање извоза руске нафте у Кину и Индију“, истакао је Путин.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs