Пуштен у рад семафор на раскрсници код аутобуске станице у Црвенки

Данас је пуштен у рад семафор на раскрсници код аутобуске станице у Црвенки. Општина Кула је исфинансирала пројекат у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају. Ова раскрсница је била посебно небезбедна пијачним данима када је фреквенција возила и пешака већа али и због недостатка места за паркирање, каже Дејан Алексић из Савета за саобраћај општине Кула. 

-После испуњавања свих потребних услова данас пуштамо семафор у Црвенки у рад. Режим саобраћаја је због тога измењен. Семафор је таквог типа да ће прелазак пешака бити најавом преко тастера, док ће са аутобуске станице излазак аутобуса бити регулисан преласком преко магнетних детектора.

У претходном периоду на овом делу пута био је повећан број саобраћајних незгода са повређеним и погинулим лицима. Општина Кула је предузела потребне мере, припремила документацију, прибавила сагласности и исфинансирала комплетан пројекат на уређењу ове раскрснице.

Истовремено је измењен саобраћај у Његошевој улици где су обезбеђена нова паркинг места и у наредном периоду ћемо вршити појачану контролу саобраћаја на овој локацији како би возила изместили са аутобуске станице где је и забрањено паркирање, каже Алексић.

Општина Кула је ове године издвојила значајна средства у путну инфраструктуру, па осим редовног одржавања и крпљења локалних путева, нови асфалт постављен је на обилазници од Врбаског моста до Гедера у дужини од два километра, затим у улицама Радноти Миклоша и делу улице Петефи Шандора у Кули и у улицама Симе Шолаје у Црвенки и Ирине Провчи у Руском Крстуру, уз потпуну реконструкцију магистралног пута који пролази кроз Кулу и коју су радили „Путеви Србије“,  каже Дамјан Миљанић, председник општине Кула и додаје да ће наредна инвестиција бити пресвлачење асфалта од излаза из Куле до Сивца. „Пројекат за овај посао је завршен и он обухвата и реконструкцију пута кроз Црвенку, део тротоара и прилаза. Ови радови треба да почну наредне године. Јуче је одржан састанак у вези изградње обилазнице и потврђено нам је да ће изградња  почети крајем ове или почетком наредне године. Радиће се још један пројекат који се тиче Црвенке, а реч је о уређењу обале Великог бачког канала од Црвенке до Куле. Радови предвиђају изградњу пешачко – бициклистичке стазе и само уређење обале у дужини од пет километара“, рекао је председник Миљанић данас у Црвенки.

Учесницима у саобраћају упућен је апел да поштују саобраћајну сигнализацију, а возачима да своја возила паркирају на места која су предвиђена за то. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs